Tarmo Palvelut mukana koronan vastaisessa taistelussa!

Kun tilanne nyt elää koko ajan tässä, ja uusia tartuntoja tulee päivittäin – me Tarmo Palveluissa olemme ajatelleet että jaamme neuvoja siivoukseen liittyen kaikille. Meillä on tiimissämme henkilö, jolla on parinkymmenen vuoden kokemus sairaalaympäristöstä ja juuri hygienia-asioista.

Moni meistä on jo kotona etätöissä – mutta kaikkien kohdalla se ei ole mahdollista. Silloin herää kysymys, miten turvata sekä yritystään että asiakkaitaan enemmän, siivouksen muodossa?

Alla on lista josta saat apua. Tätä samaista listaa voit käyttää myös kotona apuna.

Edelleenkin käsienpesu saippualla, ja muiden annettujen ohjeiden käyttäminen on ehdottomasti tärkeintä.

Siivouksen suhteen; Aivan ensimmäiseksi, mitä tarvitsette? Siivousliinoja (tähän tarkoitukseen käy esim Kiillon valmiiksi kostutetut kertakäyttöpyyhkeet joissa aine on jo valmiiksi), yleispesuainetta, käsineet, tervettä järkeä.

Siivoa aseptisesti oikein.
Mitä se oikein tarkoittaa?
Aloita siivous työpaikkasi / liikkeesi puhtaimmasta paikasta, mikä se sitten onkaan. Te tiedätte sen parhaiten. ( = Vähiten kontaminaatiovaaraa, tarkoittaa sitä, että eri henkilöt ovat kosketelleet samoja paikkoja)

Pyyhi pinnat ylhäältä alas.

– ovenkahvat / vetimet
– valokatkaisimet
– kaukosäätimet
– ohjaimet
– puhelimet
– näppäimistöt
– kahvipannun kahva / vedenkeittimen kahva
– pöytäpinnat
– tuolien käsinojat ja päädyt

Siivouksen jälkeen puhdista välineet, pyyhkimällä, pese liinat vähintään 60`c koneessa ja jos tämä ei ole mahdollista kannattaa suosia kertakäyttöliinoja. Siivousta voit tehdä myös kesken päivän – keskity silloin pöytäpintoihin, ovenkahvoihin jne.

Siivouksessa ei kannata myöskään ottaa liian vahvoja aineita käyttöön, koska hetken päästä bakteerit oppivat ja sitten mikään niistä ei enää kuole. Eli ihan yleispesuainetta vaan. Ei hinkkausta, käytä pyyhkäisytekniikkaa. Sitten, jos selviää että työtila olisikin ”vaarantunut”, ei hätää. Sekin saadaan hoidettua 👍 Autamme myös siinä ja kerromme kyllä ohjeet miten toimia.

Tsemppiä kaikille tämän keskelle, samassa veneessä keikutaan. Ja jos koet, että jollekin muulle vois olla apua ylläolevista ohjeista, laita eteenpäin vaan.

Näitä samoja ohjeita voit aina käyttää kun kyse on influenssasta, ripulista, oksennustaudista. Näille kaikille on yhtenäistä se, että JOS KÄSIHYGIENIASTA huolehditaan, monet näistä taudeista eivät leviä niin paljon.
Ja tosiaankin myös kotioloissa – muuntaa vain sinne sopivaksi ohjeistuksen.

Jos tulee kysymyksiä, ota rohkeasti vain yhteyttä. Tästä selvitään vain
yhdessä!